Kvasnice sušené spodní - SafLager S-23
Pivovarské kvasnice spodního kvašení pocházející z laboratoří berlínského VLB vhodné pro výrobu piv ležáckého typu zanechávající v pivě ovocné a esterové tóny. Nízký stupeň prokvašení, které tyto kvasnice zajišťují, dává pivu požadovanou plnou chuť.
- FERMENTACE: optimálně 12-15°C
- DÁVKOVÁNÍ: 80-120 g/hl pro kvašení při 12°C – 15°C => 11,5g na 20-30l
Zvyšte dávkování pro kvašení při teplotách nižších než 12°C až na 200-300 g/hl při 9°C. - SEDIMENTACE: rychlá
- Balení: 11,5g
INSTRUKCE PRO REHYDRATACI:
Vsypte kvasnice do sterilní vody nebo mladiny o minimální váze 10krát vyšší než váha samotných kvasnic. Teplota této vody nebo mladiny pro rehydrataci by se měla pohybovat mezi 21-25°C. Tuto směs šetrně promíchejte a nechejte takto kvasnice 15 až 30 minut odpočinout. Poté pozvolna promíchávejte po dobu 30 minut a takto vzniklou krémovou směs potom nadávkujte do mladiny.
Alternativou k výše uvedenému je možnost suché kvasnice přímo dávkovat do mladiny, pokud však nepřekročí její teplota 20°C. Postupně vsypávejte suché kvasnice do mladiny, tak aby pokryly rovnoměrně celý povrch mladiny, aby nedošlo k vytvoření shluků. Počkejte 30 minut, poté promíchejte mladinu provzdušňováním popř. dodáváním další mladiny.
Vsypte kvasnice do sterilní vody nebo mladiny o minimální váze 10krát vyšší než váha samotných kvasnic. Teplota této vody nebo mladiny pro rehydrataci by se měla pohybovat mezi 21-25°C. Tuto směs šetrně promíchejte a nechejte takto kvasnice 15 až 30 minut odpočinout. Poté pozvolna promíchávejte po dobu 30 minut a takto vzniklou krémovou směs potom nadávkujte do mladiny.
Alternativou k výše uvedenému je možnost suché kvasnice přímo dávkovat do mladiny, pokud však nepřekročí její teplota 20°C. Postupně vsypávejte suché kvasnice do mladiny, tak aby pokryly rovnoměrně celý povrch mladiny, aby nedošlo k vytvoření shluků. Počkejte 30 minut, poté promíchejte mladinu provzdušňováním popř. dodáváním další mladiny.