Kvasnice sušené svrchní - SafAle S-04
Známé anglické svrchní pivovarské kvasnice vybrané pro svou schopnost rychlého průběhu fermentace a schopnost tvořit kompaktní sediment na konci kvašení a tím zlepšovat čirost výsledného piva. Vhodné pro výrobu širokého spektra svrchně kvašených piv a především pak pro tzv. cask ale a pro kvašení v cylindro-kónických tancích.
- FERMENTACE: optimálně 15-20°C
- DÁVKOVÁNÍ: 50-80 g/hl
- SEDIMENTACE: rychlá
- Balení: 11,5g
INSTRUKCE PRO REHYDRATACI:
Vsypte kvasnice do sterilní vody nebo mladiny o minimální váze 10krát vyšší než váha samotných kvasnic. Teplota této vody nebo mladiny pro rehydrataci by se měla pohybovat mezi 25-29°C. Tuto směs šetrně promíchejte a nechejte takto kvasnice 15 až 30 minut odpočinout. Poté pozvolna promíchávejte po dobu 30 minut a takto vzniklou krémovou směs potom nadávkujte do mladiny.
Alternativou k výše uvedenému je možnost suché kvasnice přímo dávkovat do mladiny, pokud však nepřekročí její teplota 20°C. Postupně vsypávejte suché kvasnice do mladiny, tak aby pokryly rovnoměrně celý povrch mladiny, aby nedošlo k vytvoření shluků. Počkejte 30 minut, poté promíchejte mladinu provzdušňováním popř. dodáváním další mladiny.
SKLADOVÁNÍ
Vsypte kvasnice do sterilní vody nebo mladiny o minimální váze 10krát vyšší než váha samotných kvasnic. Teplota této vody nebo mladiny pro rehydrataci by se měla pohybovat mezi 25-29°C. Tuto směs šetrně promíchejte a nechejte takto kvasnice 15 až 30 minut odpočinout. Poté pozvolna promíchávejte po dobu 30 minut a takto vzniklou krémovou směs potom nadávkujte do mladiny.
Alternativou k výše uvedenému je možnost suché kvasnice přímo dávkovat do mladiny, pokud však nepřekročí její teplota 20°C. Postupně vsypávejte suché kvasnice do mladiny, tak aby pokryly rovnoměrně celý povrch mladiny, aby nedošlo k vytvoření shluků. Počkejte 30 minut, poté promíchejte mladinu provzdušňováním popř. dodáváním další mladiny.
SKLADOVÁNÍ